Waarom een speel-o-theek? Kinderen hebben toch al zoveel speelgoed tegenwoordig?
Een speel-o-theek is wat een bibliotheek voor boeken is: een uitleenpunt van speelgoed. Om te lenen, zodat u niet zelf elke keer (duur) speelgoed hoeft te kopen, dat bij de ontwikkeling van het kind past. Maar ook om dingen te proberen, te bekijken of het speelgoed écht zo leuk is als het op de televisie lijkt en om het kind te stimuleren in de ontdekkingstocht in de “grote wereld”. 

Nog een belangrijke reden voor het lid worden van een speel-o-theek: “bewust kiezen”
De speel-o-theek helpt u ook om thuis goed en bewust te kunnen kiezen en nadenken over het aanschaffen van speelgoed. Wij kunnen ons voorstellen dat u thuis bijvoorbeeld wel investeert in een berg Lego, maar de grote combinatiedozen van Playmobil of de K’nex liever leent. Liever thuis wat meer van één soort speelgoed, dan van alles een beetje.. 

U kunt bewust keuzes maken: wat schaf ik thuis uitgebreider aan, en wat leen ik. Bijvoorbeeld een tweelingbuggy voor de Babyborn poppen. De meeste meisjes lopen er mee weg! Vinden het geweldig! Maar of u het nu ook zo geweldig in uw gang vindt staan? Ja, voor een week of drie wel… Eén keer verlengen en u heeft het zes weken thuis. 

Daarna kunt u het speelgoed weer inleveren en bijvoorbeeld een box voor de poppen lenen… of toch liever het tafelvoetbalspel of biljart? Misschien die reuze Vier-op-een-rij? En met het mooie weer is een waterbaan in de tuin ook geweldig of een leuke wip-kip. Is het V-tech computerspel wel zo leuk voor mijn kind? Mooie gelegenheid om te proberen. 

Een speel-o-theek is ook leuk voor de oppas en oma’s en opa’s! 
Daarnaast is het als oppas/oma/opa erg leuk om het kind weer te verrassen met nieuw speelgoed. Wat dacht u ervan als opa en oma ineens een prachtige skelter hebben staan als je als kleinkind komt logeren? Of de Duplo trein? Of de kermis van Fisher Price? Of die méga grote garage van Wader? Laten wij de geweldige puzzels ook niet vergeten! Of een leuk gezelschapsspel. En u als oppasmoeder? De kinderen zullen nooit meer zeggen dat ze niet weten wat ze moeten doen. Elke keer weer nieuw verrassend speelgoed! 

Wij hebben ook speelgoed met kinderen voor een beperking (in welke mate of wijze dan ook) en kunnen dankzij sponsoren voor deze groep kinderen gericht speelgoed kopen. Want ook zij horen zonder ‘zonder beperking” te kunnen spelen! Wat kost een lidmaatschap? Een lidmaatschap kost € 24,00 per jaar. Daarvoor kunt u per keer twee stuks speelgoed én één puzzel lenen. U mag netzo vaak het speelgoed omruilen als u wilt. Een knipkaart kost € 7,50 en daarvoor kunt u in totaal 5 stuks speelgoed lenen met en maximum van twee stuks speelgoed per keer. 

Beleven is beter! 
Wij kunnen nog wel duizend-en-één redenen verzinnen waarom een speel-o-theek ook bij u past. Maar beleven is beter! Daarom ontmoeten wij u graag tijdens de openingsuren van de speel-o-theek om u vrijblijvend meer informatie te geven.